Çözümler

ÜRETİM

TEKNOLINE gücünün büyük bölümünü alt yapı, teçhizat ve son model makina parkuruna ayırıp yatırımın karşılığını almaya başlamıştır. Yeni makina parkurumuz ile üretim teknikleri ve tasarım konusunda deneyimli kadromuz, her türlü elektronik SMD kart tasarımını adet sınırı olmaksızın sorunsuz yüksek kalite standartlarında üretmektedir.


Yüksek teknoloji SMD dizgi hattlarımızın toplamı IPC standartlarına göre saatte toplam 150.000 CPH Chip shooter 20.000 QFP dizgi hızına sahiptir. Sektörde SMD Dizgi üretim ihtiyacı olan diğer firmalara SMD dizgi hizmetimizi,üretim gücümüzü müşterilerimizin ihtiyaç ve tercihlerine göre hizmet verebilmektedir.

Üretim departmanımız SMD Dizgi –Manuel Dizgi- Konveyor- Pota Lehim- Son kontrol -Test - Montaj - Yaşlandırma - Konveyor paketleme - son kontrol birimlerinden oluşmaktadır.


Müşteri ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yapılan projelendirme ve üretim, %100 yerli ve ileri teknoloji kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Bu alandaki lider konumumuz kendi ürünümüzü tasarlayıp üretebilme ve esnek çözümler getirebilme gücümüze dayanmaktadır.

Türkiye ve dünyanın güvenilir lider üretici firmalarıyla yaptığı anlaşmalarda yerli ve yabancı 1250 çeşit ürünü stoğunda bulundurmaktadır. Büro ve Fabrika olarak 5300 m2 alanda faliyet göstermektedir.


TEKNOLINE'ın; ürün kalitesi, satış ve satış sonrası destek, danışmanlık üzerine kendini kanıtlamış bir müşteri politikası vardır.

SİSTEM ÇÖZÜMLERİ

Projelerimizde kullanılan cihazlar çoğunlukla kendi imalatımız olup diğer sarf malzemeler, seçkin kurumsal markalardan titizlikle seçilerek ve test edilerek uygulanırlar. Bu nedenledirki köklü ve güvenilir firmalarla ortak konsorsiyumlarda Teknoline ürünleri tercih edilmektedir.


Headend (SMATV)

SMATV Headend genel bir ifade ile yaşam birimlerinde uydu yayınlarının bir merkezde toplanıp kablolarla abonelere ulaştıran ve her abonenin ayrı bir TV yayın sistemine sahip olmadan kusursuz bir televizyon izleme deneyimi yaşamasını sağlayan sistemler olarak adlandırılabilir Headend sistemlerle her abonenin kendine ait çanak anteni kurması veya kablolama ile uğraşmasına gerek yoktur. Ayrıca bu sistemler sayesinde yayınların ilave bir cihaza ihtiyaç duyulmadan , abonelere tek hattan kablo bölünerek tüm abonelerde aynı anda TV izlenebilmesi uygulaması çok kolay olup abone sayısı sınırsızdır.

Her teknolojik konsept sistem gibi Headend sistemlerin de sunduğu içerik ve kullanım biçimine göre farklı çeşitleri bulunmaktadır. Bunlardan en yaygın ikisi olan Analog Headend ve Dijital Headend sistemlerdir. Temel özellikleri ve öne çıkan fonksiyonları ile sizlere daha yakından tanıtmaya ve en doğru sistem seçimi konusundan bilgiler aktarmayı amaçlıyoruz.

Analog ve Dijital Headend Sistem Ayrıntıları

“Analog Sistem” Tüm toplu TV erişiminin uygulandığı yerlerde, eski yeni bütün televizyonların ek cihaz çevirici vb. olmadan tüm noktalardan erişebileceği yayın sistemidir. Sistemin yapısı gereği bir PAL taşıyıcı kanaldan sadece bir TV yayını verilebilmekte olup kapsitesi 50..60ad ile sınırlıdır ve yüksek çözünürlükte yayın iletimi Analog teknoloji ile mümkün olmamaktadır. Be sebepler artık yerini hızlıca Dijital sistemlere bırakmaya başlamıştır.

“Dijital Sistem” Yüksek adetli kanal kapasitesi, üstün görüntü ve ses kalitesi EPG gibi sağladığı birçok faydalar ile önemli teknolojik yenilik olarak görülmektedir. Sistem yapısı bir taşıyıcı kanaldan 8 SD veya 4 HD TV birçok Radyo yayını görüntü/ Ses kalitesinden hiç ödün vermeden son kullanıcı noktalarına iletilmesi özelliğine sahiptir.

Neden Dijital Headend Kullanılmalı
  1. Yüksek Adette Kanal Kapasitesi
  2. Full HD Kalitede TV Yayını Yüksek Çözünürlük
  3. EPG (Elektronik Program Rehberi) yayın içerik bilgilerini içeren bilgilerin aktarımı
  4. LCN Merkezden TV Kanalları sıralama imkani
  5. Uzaktan yönetim ile sistem kontrolü

Günümüzde birçok yeni nesil TV lerde dahili DVB-C (QAM) ve DVB-T (QFDM) özelliğini bünyelerinde barındırması ilave alıcı kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırmıştır. Ayrıca birçok yerel TV kanalının 1080p Full HD olarak yayına geçmesi, Merkezden (Digitürk,Dsmart,Tivibu,Filbox) birçok TV Platform yayınlarının sistemler içinde yer alabilmesi imkanları gibi birçok ilave özellikleri bir arada barındırması Dijital Headend Sistemleri kullanmanın vazgeçilmez unsurları olmuştur..

Uygulama
Analog’dan Dijital Headend’e dönüşüm

Yeni Dijital ve eski Analog sistemin çalışma frekans bant aralığı aynı olduğundan tüm kablolama ve altyapı ekipmanları Analog’dan Dijital sisteme dönüşüm de herhangi bir revizyona gerek kalmadan hem uygulayıcı için hem de ilave maliyetten kaçınma anlamına gelen çok ciddi avantajlar sağlar. Ayrıca eski televizyonların da bulunduğu ortamlarda “Analog” sistem ile birlikte Dijital Headend (hybrid) olarakta uygulanabilir.

Bu nedenle özellikle; bugünün ve geleceğin HD kanallarına uyumluluk, farklı uyduların kanal dağılımı doğrultusunda bağımsız paket oluşturup kapasite ve maliyet optimizasyonu gerçekleştirme (REMUX), merkezden kanal sıralama (LCN), uydu yayın platformların şifreli kanallarını çözebilme gibi birçok özellik dikkate alınmalıdır.

Bu özellikler; kapasite, verimlilik, içerik, kullanım alanı ve gelecekteki ihtiyaçlara cevap verebilmenin dışında, sistemin nihai maliyetini optimize etmek ve yıllarca sorunsuz olarak kullanabilme açısından büyük önem taşır.

Teknoline sektörümüze yeni teknolojiler kazandırma ihtiyaç duyulan özellikleri bir arada barındıran sistemler geliştirmeye özen gösteren firmadır. Yeni nesil COMPACT LINE seri Dijital Headend sistemlerimiz ile Headend altyapının tüm gereksimlerini DVB-C / T ve IPTV teknoljisini bir arada sunan tümleşik bir yapıya yeni son teknoloji ürünler geliştrdik.

TQM-8000 FTA

8x DVBS2 ten isteğe bağlı 4x DVB-T yada DVB-C ile birlikte eşzamanlı SPTS IPTV kanal çıkışlara sahiptir.

TSR-4000CI

4xDVBS2 den 4 modül girişi ile Platformalara ait şifreli kanalları çözerek Headend sisteme 4x DVB-T yada DVB-C ve eşzamanlı SPTS IPTV çıkışlara sahiptir.

Dijital headend Sistemlerde olması gereken Önemli Özellikler:
Uzaktan Erişim

NMS (Network Menagment Syrtem) Ethernet özelliği sayısınde sistemin uzaktan yönetilmesi özelliği diye tanımlayabiliriz.

MultiPlexer / REMUX

Farklı Uydu frekanslarında yer alan kanalları birleştirilerek zengin yayın buket ve paketleri oluşturulmasını sağlayan önemli bir özelliktir. Bu sayede bir taşıyıcı QAM modülatör çıkış frekansına birçok kanalı tahsis etme imkanı kazandırır. Remux özelliği olmayan sistemlerde uydudan gelen kanal bir adet ise yanlızca bir kanalı çıkışa tahsis edebilir buda gereksiz kapasitesi düşük çok fazla freakans bandı oluşumuna sebebiyet verir.

LCN

Birçok TV Kanallarnı merkezden isteğinize göre sıralanmasını sağlayan fonksiyondur. Bu sayede tüm TV Tematik içerikler peş peşe sıralanabilir ve tüm televizyonlarda merkezden ayarlanan sırada izlenebilir olması sağlanır. Çok sayıda yayının sisteme verilebilmesi beraberinde içerik oluşturma ve yönetimini de zorunlu kılar. Yüzlerce yayının bulunacağı bir sistemde bu yayınların seçilmesi, sıralanabilmesi, kanal içinde gruplandırılabilmesi sistem verimini etkileyen önemli özelliklerdir. LCN Özelliği bu duruma kesin çözüm sunan öenmli bir özelliktir.

CI (Common Interface)

4 farklı Modül giriş özelliği ile olan cihaz ile Digitürk, D-Smart ,Tivibu ve Filbox gibi dijital yayın platformlarının şifreli yayınlarının merkezden çözülmesine olanak sağlayıp izleyicilere geniş bir içerik sunmasına olanak tanır.

Teknoline Dijital / Analog headend sistemleri ile çeşitli uydulardan alınan müşteri talebine göre TV ve Radyo içeren yayınlar tek bir merkezde toplanarak, normal TV alıcılarından alınabilecek analog yada Dijital sinyal modülasyona dönüştürülerek bir çok noktaya dağıtılabilecek yapıya dönüştürülüp dağıtlır.

Teknolojinin gelişimi ile Uydu yada farklı HD içerikler isteğe bağlı şifreli yayın yapan paltform kanalları decode edilerek yayın kalitesinden hiç ödün vermeden TeknoLİNE Dijital Transmodülatör, Encoder sistemleri ile HD olarak DVB-T /DVB-C modülasyonla son kullanıcılara orjinal kaynak kalitesinde ulaştırılır.

Yayınların TV' ye verilmesi için herhangi bir ara yüze (Receiver, deceder v.s.) ihtiyaç yoktur. Doğrudan priz ile TV arası kablo bağlantısı yeterlidir.Sayet Alıcıda DVB-T veya DVB-C özelliği yoksa alıcı kutu kullanılır.

Bu özelliğinden dolayıdırki kamu ve iş merkezleri başta olmak üzere büyük toplu konut alanları, oteller, hastanelerde bu sistemler tercih edilmektedir.

TeknoLINE tüm bu sistemlere projelendirmeden uygulamaya kadar tüm süreçte hizmet vermektedir.

FİBER OPTİK DAĞITIM SİSTEMLERİ

İnternet ve geniş alan ağlarda kullanılan Fiber Optik teknolojileri dar alanlarda uygulanabilen ve montaj kolaylığı sağlayan hızlı ve kayıpsız son teknoloji sistemlerdir.

Teknoline geliştirdiği yeni RF / IF Optik sistemler ile Uydu ve Karasal yayınları uzak noktalara FiberOptik sayesinde sinyal kalitesiden ödün vermeden kayıpsız taşıyıp toplu konut projelerine profosyonel çözümler sunar. Tecrübeli proje ekibimiz büyük ve orta ölçekli projelere hızlı proje hizmeti sunabilen profosyonel kadroya sahiptpir. Mobil tanıtım aracımız son teknoloji sistemlerle donatılmış hali ile projelere bizzat yerinde sistem tanıtımı , eğitimler, uygulama konularında çözüm önerileri sunarak sektörün gelişmesine büyük katkılar sağlamaktadır.

Teknoline Fiber Optik yeni teknolojileri sektöre kazandırma nın haklı gururu ile çalışmalrına hız kesmeden devam etmektedir..

Fiber Optik kablolar ve kullanılan aktif ürünler sayesinde uydu sistemleri, network ve telefon hizmetleri taşınacağı gibi özel güvenlik kameraları, alarmlar, intercom sistemleri ve audio-video sistemleride bu alt yapı üzerinden çalışabilir.

Fiber uygulamaları, gelecekte ortaya çıkabilecek ihtiyaçlarınızı yanıtlayabilecek, uygulaması kolay ve etkin bir tekonoloji yatırımıdır.

IP TV ÇÖZÜMLERİ

Bilişim teknolojilerinin günlük hayatta sağladığı konfor, günümüz insanı için temel ihtiyaçlardan biri haline gelmiştir. Mekansal olarak kapsamını gün geçtikçe arttıran bu olgu, konforun en çok talep edildiği otel odalarında önemli bir rol oynamaktadır. Otel ve hastanelerinde yaygın olarak kullanılan geleneksel televizyon dağıtım ve izleme çözümleri bu konforu sunmaktan çok uzakta olduğundan konaklama tesislerinde geleneksel televizyon dağıtım sistemleri yerini hızla mirasçısı IPTV‘ye bırakmaktadır.

Tekniksat tarafından geliştirilen IPTV sisteminde; geleneksel headend sistemlerinde olduğu gibi yayınlar, uydu antenleri ile alınır .. ancak kablolarla odalara dağıtılmak yerine, streamer adı verilen bileşenler tarafından her kanala bir IP verilerek otelin mevcut LAN ağına yayın yapılır.

Müşteriler odalarında bulunan alıcılar (set-top box, STB yada H browser TV ) sayesinde televizyonlarından ağda yayınlanan içeriğe ulaşırlar. Müşteri talebine sisteme VOD (Video on demand) ısmarlama film , interaktif TV ile PMS entegrasyonu sisteme ilave edilebilir hizmetler sunabilme imkanı vardır.

Bu sistemle; sınırsız sayıda HD ve SD kalitede Televizyon yayını, videolar, Hotel tanıtım ve bilgilendirmelerini izler.. internete ulaşır ve SetTopBox sayesinde her türlü medya ve internet olanaklarına ulaşmış olursunuz.

IP ANALOG KAPALI DEVRE KAMERA SİSTEMLERİ

Güvenlik kameraları hızlı gelişen teknoloji sayesinde günümüzde en güvenilir, sağlam ve garantili sonuçlar veren gözetim aracıdır. İstenmeyen herhangi bir olumsuz eyleme karşı bu sistem kullanılmaktadır. Konut, ofis, işyeri, AVM ve daha bir çok alanda pek çok durumu gözetleyebilmek ve kontrol altında tutabilmek için güvenlik kameraları kullanılır.

Kullanılacak olan mekan ve durum için sabit ve hareketli seçenekleri bulunan güvenlik kameraları müşteriye tercihte kolaylık sağlamaktadır. Sabit kamerelar sürekli izlenen ortamlar için kullanılır. İzleme yapılacak bölge bu kameraların tercih edilmesinde önemlidir. Bunun için kullanılacak bölgenin genişliği ve uzunluğuna göre uygun lensler ile beraber çalışır. Hareketli kameralar ise yatay ve dikey kullanılabilen, zoom yapılabilen ve uzaktan kumanda ile yönlendirilebilen kameralardır. İç veya dış mekan fark etmeksizin kurulabilen güvenlik kameraları özellikle iş yeri sahipleri için büyük kolaylık imkanı sunar.

Güvenlik kamera sistemi kurulumunda cihazın kalitesi kadar yardımcı ekipmanlarında dikkatli seçilmesi gerekir. Görüntü taşıyıcı kablo ve aksesuarların kaliteside uzun süreli sorunsuz ve kaliteli görüntüler yansıtabilmek için son derece önemlidir. Yanlış ortamlarda ihtiyaç dışı uygun olmayan özellikteki kamera seçimi yapılırsa sonuç hiçte hoş olmayabilir.

Güvenlik her ne şart olursa olsun önemli ve hayta kurtarıcıdır, sistemin düzgün ve kusursuz bir şekilde sağlanması isteniyorsa ihtiyaca yönelik güvenlik kameraları tercih edilmeli ve konusunda eğitiml, deneyimli ve uzman kişiler tarafından kurulum sağlanmalıdır.

Kamera Sistemi Nerelerde Kullanılır;
  1. Hırsızlık gibi olayların kayıt altına alınmasında
  2. Bahçe, arsa veya bina Çevrelerinde güvenliği sağlamak için
  3. Sürekli gözetim gerektiren yerlerde yaşanabilecek olaylarda adli delil oluşturmasında
  4. Personelin yaptığı çalışmaların izlenmesinde
  5. Müşteriyle yapılan görüşme ve iletişimin kontrolünde
  6. Evlerdeki bebek bakıcısı, temizlik vb. görevlilerin kontrolünde
  7. Kasadaki para hareketlerinin izlenmesinde
  8. Mağaza rafları ve depolardaki ürünlerin takibi işinde
  9. Okullarda Öğrencilerin tavır, hareket ve birbirleriyle olan iletişiminin izlenmesi işinde
  10. Yemekhane ve kantinlerin kontrol edilmesi işinde
  11. Toplu taşıma araçlarında yolcu, şoför, muavin ve hosteslerin kontrolünde
  12. Fabrika ve üretim tesislerindeki makinelerin doğru çalışmasının kontrolünde

GÖRÜNTÜLÜ KAPI KONUŞMA SİSTEMLERİ

Görüntülü Diafon sistemleri apartman ve sitelere yönelik uygulamaları yapılan sesli ve görüntülü konuşma sağlayan bina diafon sistemlerinin genel bir adıdır. Görüntülü Diafon sistemleri özellikle apartman ve sitelere yönelik uygulanmaktadır. Bunun yanısıara bireysel olarak villa ve işyerleri için uygulanan ürünlerde mevcuttur. Ofis ve işyerlerinde güvenliğin sağlanması ve ofis içinden gelen kişinin tespiti için kullanılmaktadır.

Günümüzde inşaat projelerinin genelinde Görüntülü diafon sistemleri tercih edilmektedir. Özellikle site ve toplu alanlarda bulunan konutlarda tercih edilen görüntülü diafon sistemleri sosyal tesislerle görüşebilme, güvenlik ile görüşebilme ve daireler arası görüşme özellikleriyle inşaat sektöründe tercih edilen ürünler arasındadır.

Görüntülü diafon sistemleri ekran boyutları ve ürün özelliklerine göre fiyat farklılığı bulunmaktadır. Görüntülü diafon konuşma sistemlerinde 4,3” ekran boyutundan 7” ekran boyutuna göre farklılık göstermektedir. Bunun yanı sıra güvenlik ile görüşme vb. sosyal tesislerle görüşme sağlanabilmektedir.

Görüntülü diafon sistemleri daire içi monitörler, zil paneli, güç kaynakları gibi birçok unsurun beraber çalışması ile görüşme ve konuşma yapılabilmektedir.


PROJE-TAAHHÜT-ŞARTNAME

Teknoline ailesi olarak müşterinin isteklerine göre konularında deneyimli ekiplerimiz tarafından yerinde keşif ve sonrasında projelendirme, uygulama ve teknik servis desteği ile seçkim kurum ve kuruluşlara hizmet vermekteyiz.


Projelendirmede üzerinde titizlikle durduğumuz en önemli unsur sistem alt yapısında mümkün olduğunca en az ve kaliteli malzeme ile en düşük maliyette sistem kurarak müşterinin tam olarak istediğine cevap vermektir. Montaj kolaylığı sağlayan, sorunsuz, ekonomik ürünler geliştirmemiz, proje maliyetlerinde önemli ölçüde avantaj yaratmaktadır.

Belirlenen ihtiyaca göre mevcut olanakları en verimli kullanabilecek ve maliyet kazanımları yaratacak en uygun çözümü sunar, projenize değer katarız.


Sürecin detaylarını iyi analiz edebilmek için öncelikle ihtiyaçlarınızı iyi anlamalıyız. Yapılan analiz sonrasında, projelendirmeden en uygun malzeme seçimine kadar uzanan süreçte hesaplı ve enerji avantajı sağlayan "size özel projeler" oluştururuz.

Teknoline'ın uydu sektöründeki en önemli farkı ihtiyaca göre sistem üzerinde değişiklikler yapabilme, ürünü geliştirme ve üreterek hayata geçirme alanıdır.



AR-GE

Başarımızdaki en temel etken; AR-GE alanında sürekli yatırım yapıyor olmamızdır.


RF / IF Sistem çözümleri konusunda uygulama tecrübemizden yola çıkarak yenilikci , ekonomik, ihtiyaca yönelik, spesifik birçok yeni model ürünleri Firmamız bünyesinde bulunan deniyimli ARGE ekibimizle sektörümüze kazandırmanın mutluğu ve gururu ile sektöründe yoluna emin adımlarla ilerlemektedir.

Geliştirilen üretilen tüm ürün yazılımları kendi bünyemizde mühendis teknik ekibimiz tarafından yapılmaktadır.


Sektörümüzle ilgili yeni bilgiler ve teknolojiler keşfetmek, mevcut metotlarmızı yeniden gözden geçirmek bu alandaki stratejimizi oluşturmaktadır. Bu stratejimiz yeni ürünler geliştirmemize olanak vermektedir.

Bizler için her hedef yeni bir başlangıç...


YAZILIM GÜNCELLEME